V okviru Zveze prijateljev mladine Slovenije vsako leto (prvi teden v oktobru) poteka teden otroka, ki temelji na obeleževanju svetovnega dneva otroka, ki ga je leta 1956 priznala Generalna skupščina Združenih narodov, Mednarodna zveza za varstvo otrok. V tem tednu se organizirajo različni prostočasni in razvedrilni programi za otroke v vseh večjih krajih po Sloveniji, kakor tudi na šolah, v javnost pa se preko medijev posredujejo sporočila otrok, ki jih pripravi Zveza prijateljev mladine Slovenije na podlagi sklepov Nacionalnega otroškega parlamenta in povzetkov ugotovitev iz analize klicev na TOM telefon otrok in mladostnikov.

Tudi na naši šoli smo že tradicionalno praznovali teden otroka, v okviru katerega smo na šoli in v bližnji okolici potekale številne dejavnosti in prireditve.

Tako smo v sredo, 9. 10. 2019, pripravili delavnice za učence obeh programov . Preizkusili smo se v različnih ustvarjalnicah na temo gledališča in igre. Najljubše pa nam je bilo, da nas je obiskal gledališki in filmski igralec Gorazd Žilavec, bolj znan kot Beno iz TV-nanizanke Lepo je biti sosed, ki je z nami podelil izkušnje igralskega poklica. Nad obiskom igralca smo bili zelo navdušeni.

Skupaj z njim smo se preizkusili še v impro-igri in bili ob koncu presenečeni, kaj vse zmoremo.

Ob zaključku smo se mu zahvalili za obisk na naši šoli in mu zaželeli veliko uspeha na igralskem področju.

Teden otroka je tako minil v znamenju igre in različnih dejavnostih, ki so neprecenljive pri razvoju otrokovih socialnih, intelektualnih in spoznavnih veščin.

rbt

rbt
rbt
mde
btr