Mreža Šolski pes

S šolskim letom 2024/25 se pridružujemo projektu Mreža Šolski pes. Mreža Šolski pes združuje vzgojno-izobraževalne ustanove, ki v svoje delo redno vključujejo delovanje šolskega psa in njegovega vodnika. Delo je sistematično, načrtovano, dokumentirano in evalvirano.

Delo je prva leta potekalo v okviru Inovacijskih projektov Zavoda RS za šolstvo in je zasnovano v skladu s Konceptom odprtega učnega okolja (Mreža šolski pes, 2021).

https://sites.google.com/view/mreza-solski-pes/

Naše učence bo dvakrat mesečno obiskoval kuža Sky s svojo vodnico go. Štefko Štrakl, prof. matematike na GFML.

Gospa Štefka in Sky sta člana prostovoljnega društva Ambasadorji nasmeha.

https://ambasadorji-nasmeha.si/

Sky
(Vir: Štefka Štrakl)

Pri usposabljanju psa in njegovega vodnika sodelujejo številni strokovnjaki – kinologi, veterinarji, izkušeni vodniki terapevtskih psov in strokovni delavci. Sky in ga. Štefka sta zaključila usposabljanje pri Slovenskem društvu za terapijo s pomočjo živali Ambasadorji nasmeha ter uspešno opravila teoretični in praktični izpit za pridobitev naziva Delovni par za aktivnosti. Sky je redno veterinarsko pregledan, ima opravljen IPS-BBH izpit ter je redno letno preverjen pri Slovenskem društvu za terapijo s pomočjo živali Ambasadorji nasmeha.

Veselimo se sodelovanja s Skyjem in go. Štefko.

     

Ga. Štefka in Sky
(Vir: Štefka Štrakl)

Več o delovanju terapevtskih psov si lahko preberete na spletnih straneh Ambasadorji nasmeha, Zavod PET ali Tačke pomagačke.