Ste morda tudi vi v ponedeljek, 13. novembra, kje naleteli na kamenček z mislimi? Ste začutili, koliko prijaznosti je bilo takrat v zraku?

Kako ne bi … saj je bil mednarodni dan prijaznosti, ko smo učenci Osnovne šole Cvetka Golarja Ljutomer delili po mestu Ljutomer lepe misli, zapisane na kamenčkih. Kamenčke smo izdelali pri pouku, pomagale pa so nam tudi dijakinje,  bodoče kozmetične tehnice, Srednje zdravstvene šole Murska Sobota.

Akcijo “Kamenčki prijaznosti” organizira Društvo Humanitarček.  Akcija poteka na način, da pobarvamo in okrasimo kamenje ter ga s sporočilom pustimo na izbranem mestu, z namenom, da nekomu polepšamo dan.

Ker mi dobro vemo, kako lepo je, ko ti nekdo polepša dan, smo se odločili, da pristopimo k akciji prijaznosti, da našim sorodnikom, sosedom, prijateljem, znancem ali le naključnim najditeljem narišemo nasmeh na obrazu.

In verjamemo, da nam je uspelo. Želimo si, da ne bi bil prijazen le ta dan, ampak naj bodo prijazni prav vsi dnevi v letu, saj prijaznosti ni nikoli preveč.

Prijazen pozdrav vsem,  učenci PPVI z mentoricami Marijo, Matejo in Vido