V mesecu marcu, natančneje od 7. 3. 2022 do 11. 3. 2022, smo se z učenci odpravili v šolo v naravi na Debeli Rtič. Naša pot, ki je bila zelo zanimiva, učenci so rekli »adrenalinska«, se je začela v zgodnjih jutranjih urah na železniški postaji Ljutomer mesto. Polni pričakovanj smo vstopili na vlak in se podali novim dogodivščinam na pot.

V dopoldanskih urah smo končno prispeli na naš cilj. Prvi dan smo opravili krajši sprehod, si ogledali okolico našega bivanja za naslednjih pet dni, najbolj pogumni pa smo tudi namočili noge v morju.

V torek, po zajtrku, smo se prvič odpravili na bazen in dopoldne preživeli v vodi. Učenci so uživali in vsi uspešno premagali strah pred vodo. Po kosilu in krajšem počitku smo se odpravili na pohod. Tekom pohoda smo z razgledne točke opazovali Luko Koper in nasad oljk. Učenci so spoznali, da na oljki rastejo olive in da iz oliv pridelujejo olivno olje.

Sredo smo vsi zelo težko pričakovali, saj smo se odpravili na vožnjo z ladjico. Z njo smo potovali do Kopra. Tekom vožnje smo srečali ogromne ladje, katere so učenci z največjim navdušenjem opazovali. V Kopru smo se odpravili na sladoled in si ogledali mesto Koper.

Četrtek je bil dan za športne igre in malico na prostem. Prav tako smo spoznali, katera so značilna primorska drevesa.

Zelo hitro – učenci pravijo, da prehitro – je prišel petek in čas za odhod proti domu. V dopoldanskem času smo se še enkrat odpravili na sprehod ob obali in tako smo pomahali morju v slovo. Do naslednjič.

Učenci so tekom šole v naravi uživali, pridno nabirali korake, se naučili plavanja, razvijali različne interese in poglobili prijateljske vezi.