Po Golarjevih poteh

 

Kdo je bil Cvetko Golar? Kje in kako je živel? To je le nekaj izmed vprašanj, ki so si jih učenci postavili pred začetkom kulturnega in tehniškega dneva z naslovom »Po Golarjevih poteh«.

Učenci so najprej spoznali zanimivosti iz življenja Cvetka Golarja. Ali ste vedeli, da je bil velik ljubitelj knjig? Da je iz knjižnice hodil s polnim nahrbtnikom knjig? Da so knjige bile vsepovsod: na mizi, na stolih, na tleh?

Nato so se učenci razdelili v dve skupini. Prva skupina se je najprej odpravila v Golarjevo hišo, kjer so si učenci ogledali razstavo, nato pa so aktivno sodelovali v treh delavnicah, ki so jih organizirali in vodili dijaki gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer.

Druga skupina pa se je najprej odpravila v Splošno knjižnico Ljutomer, kjer je knjižničarka Jasna Branka Staman zelo nazorno predstavila nekatera dela Cvetka Golarja. Sledil je ogled po muzeju in barvanje ljutomerskega grba.

Po zamenjavi obeh skupin so učenci svoje vtise in znanje zlili na plakate in tako končali kulturni in tehniški dan »Po Golarjevih poteh«.

Ugotovili so, da je bil Cvetko Golar zelo zanimiv človek ter da smo ponosni, da naša šoli nosi njegovo ime.

 

Zapisala:

Natalija Šparakl