V petek, 18. novembra 2022, smo tudi na naši šoli obeležili 12. Tradicionalni slovenski zajtrk. Letošnji slogan se je glasil »Zajtrk z mlekom – super dan!«. Dogajanje na naši šoli je ta dan bilo še posebej pestro.

Po okusnem tradicionalnem slovenskem zajtrku smo dobili obisk Ekološke kmetije Rozmarič iz Veržeja. Predstavili nam so, kaj je ekološko kmetijstvo, kaj in kako pridelujejo, katere izdelke nam lahko ponudijo, pa tudi, kako jih lahko uporabimo v prehrani.

Učencem so bili posebej všeč piškoti, za katere so sami ugotovili, da so pripravljeni ravno iz njihovih pridelkov: bučne, ajdove in pirine moke. Dobili so nekaj njihovih pridelkov in tudi recepte, da se bodo v peki lahko preizkusili tudi sami.

Obiska s piškoti pa so se razveselili tudi naši najmlajši v razvojnem oddelku vrtca Buba v Cezanjevcih.

Po obisku so učenci spoznavali še mleko in mlečne izdelke. Razmišljali so o tem, kako bi lahko združili mleko oz. mlečne izdelke in sestavine, ki nam jih je predstavila Ekološka kmetija Rozmarič. Po predstavitvi so učenci izdelali plakate, na katerih so predstavili, kaj so se naučili. Poleg tega pa so ta dan predvsem veliko ustvarjali in z inovativnimi izdelki okrasili našo šolo na temo letošnjega slogana.

Koordinatorica TSZ, Maruša Poštrak