Na Osnovni šoli Cvetka Golarja Ljutomer smo se vključili v nacionalni projekt “Menjaj branje in sanje”, ki ga organizira in izvaja Gimnazija Ledina v okviru UNESCO šole ob svetovnem dnevu knjige in avtorskih pravic, 23. aprilu.

Pri projekta nas vodi želja po izboljšanju medsebojnega sporazumevanja in osredotočenost na krepitev in širjenje bralne kulture ter k spodbujanju literarne razgledanosti. Pomemben pri vsem tem pa je namen oziroma spoznanje, da nam knjige lahko poleg zanimive vsebine ponujajo in podarjajo tudi intimen čas samo zase.

S projektom krepimo posamezne Unescove ideale, kot so: zmožnost sodelovati in deliti z drugimi, krepiti znanje in pripravljenost za medsebojno sprejemanje ter prijazno povezovanje in spoštovanje drugačnosti.

S tem dogodkom bomo otrokom tudi sporočili, da je lahko knjiga zelo lepo darilo, s katerim nekoga razveseliš.

 

Projekt izvajamo tudi kot spremljevalni program NOČI KNJIGE.

Danes, 24. 4. 2019, smo tako pripravili osrednji dogodek projekta – izmenjavo knjig in gostovanje dijakov in mentoric iz SŠGT Radenci.

 

Dijaki so prikazali dramatizacijo Muce Copatarice, ki so jo pripravljali v okviru praktičnega pouka turizma pod mentorstvom Elvire Štumpf in Bojane Flegar, učiteljic praktičnega pouka. V kuharski delavnici pa nas je vodil dijak SŠGT Radenci pod mentorstvom Zdenke Mesarič, učiteljice praktičnega pouka, ki nam je prikazal pripravo namazov.

Na koncu smo vsi pokušali pripravljene namaze in si izmenjali knjige. Preživeli smo prečudovit dan v družbi novih prijateljev.

 

Mentorici: Vida Tivadar in Simona Prša

rbt

rbt

rbt

rbt