EKO listina  – podpis pri županji Ljutomera mag. Olgi Karba

OŠ Cvetka Golarja Ljutomer se je z letošnjim šolskim letom pridružila programu EKOšola. EKOšola  je mednarodno uveljavljen program celostne okoljske vzgoje in izobraževanja, namenjen spodbujanju, večanju ozaveščenosti o trajnostnem razvoju med otroki in učenci skozi njihov vzgojni in izobraževalni program ter skozi aktivno udejstvovanje v lokalni skupnosti in širše.

Otroci in mladi z opazovanjem, raziskovanjem in eksperimentiranjem prepoznavajo okoljske izzive ter oblikujejo rešitve, da jih v čim večji meri udejanjajo v šolskem in vsakdanjem življenju. Vsebine in pristop dela v programu Ekošola temeljijo na smernicah in priporočilih EU za vzgojo in izobraževanje za trajnostni razvoj.

Vsaka šola, ki se pridruži programu, oblikuje EKO listino, s katero se zavezuje, da bo sledila trajnostnim ciljem v skrbi za naš planet.

Pomembno podporo pri izpolnjevanju aktivnosti in sledenju ciljem predstavljajo tudi lokalna podjetja, starši učencev, zaposleni na šoli in predstavniki lokalnega okolja.

Zato smo ponosni, da nas pri naših prizadevanjih podpira tudi županja Ljutomera, mag. Olga Karba. EKO listino smo ji v podpis prinesli učenci Rene, Niko, Žan in Anže z učiteljico in kooordinatorico programa EKO šole Marijo Kašić. Prijetno druženje in častni podpis sta se odvila v četrtek, 26. oktobra, v pisarni gospe županje. V zahvalo za podporo smo gospe županji v dar podarili grmovnico Lepoplodko. Veselimo se nadaljnjega sodelovanja in podpore lokalnega okolja pri naših prizadevanjih in aktivnostih.

Objava članka v NOVIČKAH.

Zapisala: Marija Kašić, prof. SRP