Zaključna prireditev

V sredo, 5. junija 2024, smo v Domu kulture imeli zaključno prireditev z naslovom Jaz bi kar počitnice imel. Pripravili smo bogat program. Najprej smo nastopali folkloristi s pevsko plesnim spletom Fičekovo gostüvanje. S to točko smo se letos predstavili že na 2. Etno šoli v Šentjurju in zasedli odlično 3. mesto državnega nivoja. Za glasbeno spremljavo petja in plesnih korakov so poskrbeli Nik s klarinetom, Jure s harmoniko, Evelina z zvončki in učiteljica Mojca s flavto.

Nato smo na krajšem filmčku predstavili najodmevnejše dogodke iztekajočega šolskega leta.

Sledil je nastop Cvetko benda, ki je zapel 3 pesmi našega osrednjega gosta Adija Smolarja. Naši najmlajši učenci in otroci iz razvojne skupine vrtca Buba pa so besedilo pesmi ponazorili s plesom in aplikati.  Pri zadnji pesmi z zelo pomenljivim besedilom in naslovom Treba je pomagati se je našemu izvrstnemu solistu Reneju na odru pridružil gospod Adi Smolar.  Zapel nam je nekaj njegovih znanih pesmi in zelo smo uživali ob poslušanju. Seveda smo se z njim tudi fotografirali. Adiju smo se zahvalili s prleškimi dobrotami, učenka Iva pa mu je narisala tudi risbico.

Po nastopu Adija Smolarja smo učenci in razredniki bili nagrajeni za pridno delo med šolskim letom. Učenci smo dobili pohvale in priznanja, razredniki pa rožice.

Razglasili smo tudi naj učenca, ki sta bila v letošnjem letu še posebno pridna in sta s svojo prijaznostjo bogatila naše dni v šoli. Ta laskavi naslov sta si letos zaslužila Dejan Kocuvan in Sanej K. Hanžič.

Najbolj veseli pa smo bili, da smo vse našteto lahko pokazali našim domačim.

Po končanem kulturnem programu smo se posladkali z različnimi dobrotami, ki smo jih pripravili v šoli, s sadjem in s sokovi.

Še enkrat smo dokazali, da ko združimo moči, se začnejo uresničevati sanje.

Učencem je bilo najbolj všeč:
»da smo lahko nastopali v kulturnem domu na velikem odru,«
»da nas je obiskal Adi Smolar,«
»da je bilo veliko ljudi,«
»da so bile na projekciji zapisane za vsakega učenca lepe besede in dosežki …«
»najbolj všeč mi je bil naš gost – Adi Smolar«
»najbolj sta mi bila všeč povezovalca Grega in Sanej, zelo lepo sta brala,«
»všeč mi je bilo, da smo se veselili, skupaj peli in vriskali,«
»všeč, mi je bil nastop Cvetko benda.«
»všeč mi je bilo, da je prišla mama.«

Učenci OŠCG z učiteljicama Nelico in Natašo