Naša šola je na kulturnem področju zelo aktivna. Vsako leto naši učenci in mentorji dajo vse od sebe in tudi letos ni bilo nič drugače.

Skozi celo leto smo nizali kulturne uspehe, se z različnimi skupinami udeleževali šolskih in lokalnih prireditev ter tekmovanj. Letos sta delovala dva pevska zbora, Orffova skupina, priložnostne vokalne skupine, dramska in folklorna skupina. S slednjo smo postali celo državni prvaki na Srečanju folklornih skupin s posebnimi potrebami v Gornji Radgoni, z zbori smo nastopali na različnih prireditvah, kot so materinski dan Karitas, ob odprtju mednarodne konference za vzgojo, na otvoriti Specialnih olimpijskih igrah itd.

V tednu umetnosti v šoli in vrtcu smo povzeli dogajanje celotnega leta in naših uspehov na zaključni prireditvi ter v šoli tudi prespali.

V šoli smo preživeli bralno noč. Naši učenci so zelo dobri bralci. Od skupno 44 učencev jih je kar 37 osvojilo bralno značko ter si s tem zagotovilo vstopnico za bralno noč. Le-ta se je začela takoj po pouku z različnimi zabavnimi in pestrimi delavnicami, sledila je odlična malica, učenci so si pripravili skupna ležišča v telovadnici. Ko se je zmračilo so z lučkami odšli na lov za zakladom ter si pred spanjem privoščili še film.

Slika 1: Bralna noč

Naslednji dan smo pripravili končno proslavo in se poslovili od devetošolcev. Nastopila je naša dramska skupina, v kateri so nastopali učenci 1., 2., 3. in 4. razreda OŠ z NIS ter predstavili dramatizacijo Piščanček Pik ter z gibom in glasbo poustvarili paleto čustev. Pevci Cvetko benda pa so predstavili svojo avtorsko pesem Himno Cvetko benda, ki je nastala na krilih zmage na Srečanju folklornih skupin.


Slika 2: Piščanček Pik

Slika 3: Cvetko bend

Šolsko leto smo tako pripeljali do konca, z veseljem in ponosom gledamo nanj, z mislimi pa smo uprti že v novo. V času počitnic bomo nabirali nove ideje ter se naslednje leto zopet podali v nove dogodivščine, iskali nove poti za izražanje ter se veselili skupnih trenutkov.

 

Zapisala Mojca Vizjak Horvat, prof.gla.